Периода на плододаване.

Периода на плододаване.
30 юни 2023

Периодът на плододаване е от съществено значение за градинските растения, като домати, краставици и пипер. Това е моментът, в който растенията се развиват и образуват плодове. Ето някои ключови факти и важни аспекти за този период:

  1. Хранителни нужди: Градинските растения изискват специфични хранителни вещества по време на плододаването. Макроелементи като азот, фосфор и калий, както и микроелементи като желязо, цинк и магнезий, са от съществено значение за здравословния растеж на плодовете.
  2. Подкрепа на растежа: Растенията изискват подходящи условия за растеж и развитие по време на този период. Регулярно поливане, подходящо осветление и добро дренажно основание са от съществено значение за оптимални резултати.
  3. Предпазване от болести и вредители: Плододаването е уязвим период, когато растенията са по-склонни към болести и нападение от вредители. Важно е да се предприемат превантивни мерки, като редовна инспекция, подходяща защита и прилагане на натурални методи за контрол.
  4. Подпомагане на растежа: Използването на подходящи торове и добавки може да бъде от голяма полза по време на плододаването. Биофорс - течен органичен тор концентрат от биохумус съдържа необходимите хранителни вещества и микроорганизми за здравословно развитие на растенията.
  5. Редовно бране и грижа: Плодовете трябва да бъдат събирани редовно, за да се стимулира продължаващият растеж и да се предотврати прекомерното натрупване или увреждане на растенията. Редовното премахване на увяхнали листа и стъбла може също да помогне за по-добро проветряване и предотвратяване на заболявания.

Разгледайте някои от нашите разфасовки тук Пет литра Биофорс и Промоция! Три туби от пет литра за 80 лв.

15 юли 2024
Устойчивост на културите към неблагоприятни агрометеорологични условия с Биофорс

Органичен тор концентрат от биохумус - Биофорс: Ключов фактор за устойчивост на културите към неблагоприятни агрометеорологични условия

прочети още
17 април 2024
Това е просто домат. Нищо повече?

Знаете ли, че… използването на органичен тор при отглеждането на домати не само подобрява растежа и развитието им, но и увеличава тяхната устойчивост към болести и вредители.

прочети още
27 януари 2024
След засаждане - започнете от корена!

След засаждане - започнете от корена! Използвайте Биофорс 100% органичен концентрат от биохумус за формирането на здрава коренова система и повишаване устойчивостта на растенията към стрес и патогени

прочети още
11 юни 2023
Важно! След дъждовете - Биофорс органичен концентрат (листно и почвено)

Голямото количество вода след продължителните дъждове ще доведе до отмиване на важните подхранващи вещества, които са нужни за растежа на градинските растения.

прочети още