След засаждане - започнете от корена!

След засаждане - започнете от корена!
27 януари 2024

Вкореняването е фундаментален процес за развитието на растенията, който обаче изисква специализиран подход и внимание. Научните познания и практическите методи, свързани с този етап от растежа, са от съществено значение за успешното отглеждане на здрави и продуктивни култури. Правилното вкореняване играе ключова роля във формирането на стабилна и ефективна коренова система. Здравите корени осигуряват на растението добро снабдяване с вода, минерали и органични растителни хранителни вещества. Също така, добре развитата коренова система подпомага устойчивостта на растенията към стрес, като засушаване, болести и изменения в околната среда.

 

Техники за подпомагане на вкореняването:

 

Използване на Биостимулатори: Специализирани биостимулатори, които съдържат важни хранителни елементи и стимулират производството на растежни хормони, и успешно могат да подпомогнат вкореняването.

 

Оптимални Условия за Растеж: Подходящата влажност, температура и светлинни условия играят важна роля в успешния процес на вкореняване. Технически контролираните условия в оранжериите са често използвани за оптимизиране на тези параметри.

 

Използване на Субстрати: Специално подбрани субстрати, богати на хранителни вещества и с добра водопроводимост, улесняват процеса на вкореняване и предоставят необходимата подкрепа за растеж.

 

Изграждането на здрава коренова система е от критично значение за устойчивостта и производителността на растенията!

17 април 2024
Това е просто домат. Нищо повече?

Знаете ли, че… използването на органичен тор при отглеждането на домати не само подобрява растежа и развитието им, но и увеличава тяхната устойчивост към болести и вредители.

прочети още
30 юни 2023
Периода на плододаване.

Периодът на плододаване е от съществено значение за градинските растения, като домати, краставици и пипер. Това е моментът, в който растенията се развиват и образуват плодове. Ето някои ключови факти и важни аспекти за този период:

прочети още
11 юни 2023
Важно! След дъждовете - Биофорс органичен концентрат (листно и почвено)

Голямото количество вода след продължителните дъждове ще доведе до отмиване на важните подхранващи вещества, които са нужни за растежа на градинските растения.

прочети още