Полезно

Полезно
От нашият блог Периодът на плододаване е от съществено значение за градинските растения, като домати, краставици и пипер. Това е моментът, в който растенията се развиват и образуват плодове, които носят вкус и хранителни вещества. Ето някои ключови факти и важни аспекти за този период:
 
  1. Хранителни нужди: Градинските растения изискват специфични хранителни вещества по време на плододаването. Макроелементи като азот, фосфор и калий, както и микроелементи като желязо, цинк и магнезий, са от съществено значение за здравословния растеж на плодовете.
  2. Подкрепа на растежа: Растенията изискват подходящи условия за растеж и развитие по време на този период. Регулярно поливане, подходящо осветление и добро дренажно основание са от съществено значение за оптимални резултати.
  3. Предпазване от болести и вредители: Плододаването е уязвим период, когато растенията са по-склонни към болести и нападение от вредители. Важно е да се предприемат превантивни мерки, като редовна инспекция, подходяща защита и прилагане на натурални методи за контрол.
  4. Подпомагане на растежа: Използването на подходящи торове и добавки може да бъде от голяма полза по време на плододаването. Органични торове, като Биофорс - течен органичен конентрат от биохумус, могат да предоставят необходимите хранителни вещества и микроорганизми за здравословно развитие на растенията.
  5. Редовно бране и грижа: Плодовете трябва да бъдат събирани редовно, за да се стимулира продължаващият растеж и да се предотврати прекомерното натрупване или увреждане на растенията. Редовното премахване на увяхнали листа и стъбла може също да помогне за по-добро проветряване и предотвратяване на заболявания.

 

С внасянето (листно и почвено в оптималната пропорция 1:20 през 7,10 дни по време на вегетация и плододаване) на Биофорс 100% органичен концентрат ще осигурите необходимите хранителни вещества: калий, азот, фосфор, магнезий, калций и всички макро и микроелементи за правилен растеж и развитие на растенията. Не съдържа фитопатогенни микроорганизми! Бързо се разтваря във вода и е съвместим с всички препарати и торове, използвани в селското стопанство. Получената продукция е екологично чиста и без нитрати.
Цени с ДДС: 10л. - 75лв. | 5л. - 40лв. | 2л. - 20лв. | 1л. - 12лв.
От български производител
За информация и поръчка 0897511715 или в нашият удобен онлайн магазин. От 9% до 15% намаления до края на сезона