Минерални или органични торове?

Минералните торове, макар и евтини и леснодостъпни, крият редица опасности за почвата, растенията и нашето здраве:

  • Замърсяване на почвата и водата: Минералните торове често съдържат тежки метали и други вредни вещества, които могат да се натрупват в почвата и да замърсяват подземните води.
  • Нарушаване на микробиологичния баланс: Минералните торове могат да унищожат полезните микроорганизми в почвата, което води до нейното изтощаване и намалява плодородието.
  • Остатъци от нитрати: Прекомерната употреба на минерални торове може да доведе до натрупване на нитрати в плодовете и зеленчуците, което крие рискове за човешкото здраве.

Търсите начини да отгледате здравословни и вкусни плодове и зеленчуци в България? Все повече градинари се обръщат към екологични решения като биохумусът, за да подобрят почвата си и да стимулират растежа на растенията.

 

Биофорс: Силата на биохумуса

 

Биофорс е 100% органичен тор концентрат, произведен от биохумус (чрез калифорнийски червеи). Той е създаден с грижа за околната среда и вашето здраве.

Ползи от Биофорс:

  • Подобрява плодородието на почвата: Биохумусът е богат на хумусни вещества, които подобряват структурата на почвата и стимулират полезните микроорганизми. Това води до по-здрава почва и по-добро усвояване на хранителни вещества от растенията.
  • Стимулира растежа на растенията: Биофорс съдържа всички необходими макро- и микроелементи за правилното развитие на растенията. Това води до по-силни растения, по-висок добив и по-качествена реколта.
  • Повишава устойчивостта на растенията: Биохумусът стимулира имунната система на растенията, като ги прави по-устойчиви на болести, вредители и неблагоприятни климатични условия.
  • Намалява нуждата от химически торове: Биофорс е екологично чист продукт, който не замърсява околната среда и не е токсичен за растенията.
  • Подобрява вкуса и качеството на реколтата: Плодовете и зеленчуците, отгледани с Биофорс, са по-вкусни, ароматни и с по-високо съдържание на хранителни вещества.

Защо Биофорс е по-добър от минералните торове?

Минералните торове, имат редица недостатъци. Те могат да замърсят почвата и водата, да навредят на полезните микроорганизми и да оставят нитрати в плодовете и зеленчуците. Биофорс, от друга страна, е екологичен продукт, който не само подхранва растенията, но и подобрява здравето на почвата.

Биофорс: Решение за вашата градина

Биофорс е подходящ за всички видове зеленчуци, плодове, цветя, декоративни растения и трайни насаждения. Може да се използва както за листно, така и за почвено приложение през целия вегетационен период.

Изберете Биофорс и се насладете на плодородна градина, богата на вкусни и здравословни плодове и зеленчуци!

Поръчайте Биофорс онлайн и се убедете сами в неговите предимства!